Moderni začetki

Nazaj

Leta 1993 je družina Gracie, ki je bila znana po svojem sistemu GRACIE JIU-JITSU (brazilski jiu-jitsu), ki so ga razvili iz juda ustanovila UFC (Ultimate Fighting Championship). Organizacijo so ustvarili z namenom, da pokažejo efektivnost svoje veščine proti ostalim.

Šport je dobil mednarodno pozornost, ko je njihov najmlajši in najlažji član Royce Gracie zmagal prvi UFC turnir. Vse tri nasprotnike, ki so bili veliko večji, močnejši in težji, je prislil v predajo v pičlih petih minutah in s tem povzročil revolucijo v mešanih borilnih veščinah.

Kasneje je UFC kupila Zuffa LLC, ki je v lasti bratov Fertitta še danes. Šport je uradno postal tako, da so se uvedla pravila, ki dovoljujejo in prepovedujejo tehnike, težinske kategorije in ostala pravila, ki ščitijo borce. Varnost borcev je na prvem mestu še dan danes.

Predsednik Dana White je pripeljal organizacijo in šport na nivo, na katerem je danes. Trenutno v UFC-ju tekmuje več kot 500 tekmovalcev in tekmovalk, v osmih moških in dveh ženskih kategorijah. Na svetu je še veliko ostalih tekmovalcev in organizacij, zato šport velja za najhitreje se razvijajočega.

Uradni podatki

Klub borilnih veščin MMA Brežice

Modri

Cert ID: 0062/00065

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Klub borilnih veščin MMA Brežice
Matična številka: 4061411000